Miras kaldığını nasıl öğrenebilirim sorusu yakınlarını kayıp eden kişiler tarafından merak edilen konulardan bir tanesi olmaktadır. Eğer kişiler hak sahipleri olmasına rağmen kendisine miras kaldı mı kalmadı mı bilmiyorsa bunun için gerekli yöntemleri takip etmesi gerekir.

Veraset ilamı olarak da bilinen mirasçılık belgelerinin olması şarttır. Hak sahibi olup olmadığını anlamak için gerekli yerlere gerekli prosedürler ile başvuru yapmak gerekir. Başvuru ardından kişiler hak sahibi olup olmadıklarını sonuçlara göre rahatlık ile öğrenebileceklerdir. Peki, miras kaldığını öğrenmek için başvurular nereye yapılacak? İşte, merak edilen tüm detaylar…

İcra takibine rağmen nafaka ödenmezse ne olur son zamanların en merak edilen konularından bir tane oldu. Nafakaların icralık olabilmesi için mahkeme tarafından nafaka ile ilgili olarak hükmün kurulmasının ardından borçlu kişi bir ödemeyi dahi aksatırsa o kişiye icra açılabilecektir.

İcra takibine rağmen nafaka ödenmezse hala mahkeme kararı ile borçlunun hesaplarına el koyularak her ay düzenli olarak maaşlardan kesilir. Fakat maaş kesintisi gibi bir durum söz konusu değilse borçlu kişilerin ne kadar borcu varsa ona paralel bir şekilde hapis cezasına çarptırılır.

Bu yüzden işin sonu daha kötüye gitmeden icra takibine düşmeye bile gerek kalmadan nafakaların ödenmesi gerekir.

Her şeye rağmen ödenmeyen nafaka nasıl alınır en merak edilenler arasında yer aldı. Sizler için ödenmeyen nafaka nasıl alınır hakkında merak edilen tüm detaylara yer verdik. İşte, ödenmeyen nafaka alma yolları hakkında merak edilenler…

Hasar kaydını e – devlet üzerinden sorgulamak için oldukça kısa zaman ayırmak yeterlidir. Öncelikle araç sahibi olan kişinin e – devlet hesabı olmalıdır. Bunun için PTT’den şifre alınabilir. İnternete bağlanabileceğiniz her yerden e-devlet sistemine erişebilir ve araçla ilgili tüm detaylı bilgileri öğrenmek için Genel Güvenlik İdaresi’nin sorgulama hizmetini kullanabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra “Elektronik Hizmetler” kategorisinde; “Trafik Politikası ve Hasar Bilgi Sorgulama” kısmına girip çıkan sayfada gerekli bilgileri girdiğinizde tüm bilgileri ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz.

Vasiyetnamenin geçerliliğinin sağlanabilmesi için hazırlandığı sırada mirasçının tasarruf ehliyetinin olması gerekir. Bunun kanıtlanması için de hastaneden sağlık raporunun alınması en iyi yöntemdir. Fakat sağlık raporu olmayan kişilerin hazırladığı vasiyetnamenin geçerli olduğunu kanıtlamak için şahitlere başvurulabilmesi de mümkündür.

Bunun dışında bir vasiyetname birisinin zorlaması ve tehdidi sonucunda hazırlanmışsa bu durumda da bu vasiyetnamenin iptal edilmesi talep edilebilir. Kişinin özgür iradesiyle hazırlanmayan vasiyetnameler geçerli de sayılmayacaktır.

Bilişim suçları için Türk Ceza Yasası 5237 sayılı düzenlemelerine göre hareket edilmektedir. Direkt olarak işlenen bilişim suçları şöyledir.

  • Bilişim sistemlerinin işleyişini etkilemek,
  • Bilişim sistemlerinde verileri bozmak,
  • Bilişim sistemlerinde veri girişi yapmak,
  • Başkasının kart bilgilerini kullanmak,
  • Sahte kredi kartı üretimi olarak ifade edilebilir.
  • Direkt bilişim suçlarının yanı sıra bir de dolaylı yollardan işlenen bilişim suçları bulunmaktadır. Bunlar ise:
  • Suçların bilişim araçları ile işlenmesi,
  • Hareket suçlarının bilişim araçları ile işlenmesi,

Özel hayatın gizliliği ilkesinin çiğnenmesi olarak ifade edilebilir

Boşanma davası avukatından bu süreçte destek almanız size oldukça faydalı olur. Boşanma davaların tazminatın söz konusu olması için her şeyden önce maddi ya da manevi olarak bir zararın oluşması gerekmektedir. Eğer ileri dönemde boşanmadan kaynaklı bir zararın ortaya çıkacağı düşüncesi varsa, bu durum tazminat konusu olamaz.

Boşanma davası tazminat ödeyen kişinin kusurlu olması gerekir. Mahkeme tarafından kusurlu bulunan kişi karşı taraftan tazminat talebinde bulunamaz. Çiftlerin karşılıklı olarak birbirlerine sağlamış oldukları çeşitli maddi katkılar tazminat davasının konusu dışında yer alır.